ЧОТИРИ СЕСТРИ
 
Я розповім вам про сестер чарівних.
Це Літо, Осінь та Зима й Весна.
Усі поміж собою завжди рівні,
Та кожна з них у чомусь головна.
З’являються по черзі, поіменно,
Міняють на свій смак вбрання Землі:
Барвисте, біле, золоте, зелене.
Радіють їм дорослі та малі.
Зима усе притрусить снігом білим,
Старанно вкриє ковдрою поля.
Весна все навкруги засіє вміло,
Нап’ється талих вод її земля.
А Літо – час канікул, сонця й спеки.
Плоди дозріють – Осінь жде врожай.
Дощем заплаче, бо від нас лелеки
Аж до весни летять у теплий край.
  
Ірина Шоломей

Перейти на головну сторiнку→ Пальчики оближеш


Дитячі малюнки

ГОЛУБЦІ З ГРИБАМИ


Смачною та вишуканою стравою на Свят-вечір неодмінно будуть голубці з грибами. Проте аби страва вдалася, тобі знадобиться порада й допомога мами чи бабусі.
Для приготування візьми: велику капустину, 500 г будь-яких грибів, 9 ст. л. соняшникової олії, 2 цибулини, склянку рису, сіль і чорний перець за смаком.
Капустину обережно опусти у велику каструлю з підсоленим окропом і провари 5 хвилин. Потім воду злий, а листочки відділи від качана. Доки капуста охолоджуватиметься, приготуй начинку. У підсоленій воді відвари рис, тримаючи на вогні 20 хвилин. Потім варені зерна промий і висип у мисочку.
Гриби помий і, якщо потрібно, почисти, поріж на дрібненькі смужечки й прокип’яти 5 хв. Рідину злий в окрему мисочку, а овочі висип на сковорідку з олією. Протушкувавши гриби 15 хвилин, додай подрібнену цибулю й усе разом потримай на вогні ще 15 хвилин. Посмажену суміш висип у миску з рисом, додай сіль і перець та ретельно перемішай.
Потім на кожний капустяний листочок поклади по 2 ст. л. готового фаршу та загорни у вигляді ковбасок. Голубці поскладай у каструльку, залий грибним відваром і провари на маленькому вогні 15–20 хв. Страва готова! Уся родина буде в захваті!






прокат костюмів