В МОЇМ СЕРЦІ – УКРАЇНА
 
Я люблю свою країну –
Рідну нашу Україну!
За садки квітучі,
За барвіночок пахучий,
За луки, поля, діброву,
За її співучу мову.
Чи то сонце в небі сяє,
Чи дощі ідуть ласкаві,
Сніг упав на землю білий,
Чи дерева стоять сірі –
Це усе Вкраїна мила,
Тут живе моя родина.
Рідна земле! Ти єдина
В моїм серці, Україно!
  

Наталія Мартинюк, с. Турка Івано-Франківської області

 

Перейти на головну сторiнку→ Пальчики оближеш


Дитячі малюнки

ВАРЕНИКИ З КАПУСТОЮ


Якщо кутя й узвар – головні страви на Свят-вечір, то вареники, мабуть, найулюбленіші! Хочеш, аби симпатичні конвертики порадували смаком рідних і гостей? Тоді нумо готувати!
Візьми 3 склянки пшеничного борошна, склянку води, 2-3 ст. л. соняшникової олії, середню капустину, 3 зубчики часнику, велику цибулину, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Спершу приготуй начинку для вареників. Нашаткуй капусту, подрібни цибулю та часник, висип усе на сковорідку з олією та потушкуй на невеличкому вогні 30-40 хвилин. Додай сіль і перець, ретельно перемішай і висип у миску, щоб начинка охолонула.
Тим часом змішай муку з водою та заміси тісто. Поділи суміш на 4-5 частин і кожну тоненько розкачай. За допомогою склянки виріж кружечки, всередину кожного поклади по чайній ложечці начинки та зліпи кінці тіста у вигляді конвертика.
Опусти вареники в підсолений окріп і провари 5 хвилин.
Смачного свята!





jkjd